31 de març del 2013

QUE PODEM VEURE EN EL CEL EL MES D'ABRIL


Durant aquest mes les constel·lacions de Leo (amb la brillant Regulus), Cancer i Gemeni (amb Castor i Pollux) es posicionen a l'alt del cel. Cap al sud van desapareixent Canis Major (amb Sirius) i Canis Minor (amb Procyon) entre d'altres. Cap al nord-est comencen a aparèixer Bootes (amb la magnífica Arcturus). 

Les pluges de meteors més característiques i destacades aquest mes són les Lírides i les Pi-Púppides. Les Lírides es poden veure entre el 16 i el 25 d'abril amb el màxim dia 22 i una freqüència màxima de 18 meteors per hora, provenen del cometa Tatcher. Aquests meteors, algunes vegades produeixen explosions que s'assemblen a focs d'artifici. L'altre pluja són les Pi-Púppides que es poden veure entre el 15 i el 28 d'abril amb el màxim dia 23 i una freqüència variable, provenen del cometa Grigg-Skjellerup

En quan als planetes visibles a simple vista, Mart s'observarà per darrera vegada dia 14 i ja no el tornaren veure fins el juliol.  Saturn podrà veure-se durant unes 8 hores de mitja a les matinades . Júpiter serà visible durant quasi 5 hores des de la posta de sol. Venus deixarà d'observar-se dia 8 i no tornarà ser visible fins a finals d'abril. Mercuri es podrà observar a la matinada, arribant a la seva màxima brillantor dia 30.

La Lluna arribarà al seu apogeu (el punt més allunyat) el 15 d'abril, distància geocèntrica: 404.862 km. La Lluna plena serà el dijous 25 d'abril. Aquest dia tendrà lloc el primer eclipsi llunar de 2013. Un eclipsi parcial visible des de Mallorca. L'inici de l'eclipsi serà a les 21'54 h, el màxim a les 22'07 i el final a les 22'21 h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada